Linda van der Koijk
heading

blog

Dogachtigen

15 Februari 2016

Lola

Lola

GuusGuus

CharlieCharlie

Honden in de studio.... En niet zomaar honden: Lola, de Engelse Bulldog, Guus de Franse Bulldog en Charlie de Bordeaux Dog. Drie totaal verschillende honden uit de rasgroep Dogachtigen. Deze honden worden getypeerd door een breed en vlak hoofd met een stompe, soms verkorte, snuit en een relatief zwaar lichaam. Het is niet altijd even gemakkelijk om honden uit deze rasgroep te trainen. De meeste hebben een bijzondere eigen wil. Maar zeker bij een fotoshoot in de studio is het natuurlijk fijn als de hond op commando zit, af gaat en blijft. Gelukkig werkten Lola, Charlie en Guus volkomen mee, en was het weer een groot plezier om deze shoots te mogen doen!

Honden in de studio blijft een uitdaging. Al luistert je hond nog zo goed, ze hebben allemaal wel eens een moment waarop ze "even niet willen", boos worden is dan zeker niet de optie. Het is belangrijk dat de hond, zeker in een vreemde omgeving (en dat is de studio natuurlijk) het absolute vertrouwen heeft in de baas. Pas dan voelt de hond zich prettig, en dat zie je terug op de foto's. 

Mocht je een shoot willen doen, neem dan altijd een favoriet speeltje mee en/of iets dat de hond heel graag lust, de hond zal dan extra zijn/haar best doen. Wil de hond echt niet op de dag dat je bij mij in de studio bent, dan geven we hem/haar een tweede kans en proberen we het gewoon een andere keer nogmaals. Geen probleem.

naar boven

Archief

New Born Fotografie

Borders in de studio

De studio is weer open

Baby en kind reportage

Bloembollenvelden Goeree-Overflakkee

Meer...